Linkio.hu

Webáruház automatizálás

Modern e-kereskedelem

Mi az a Temu: Temu: Minden, amit a népszerű kínai alkalmazásról tudni kell

Olvasási idő: 37 perc

Bevezetés a Temu világába

Ez a platform kiküszöböli a közvetítőket, és csökkenti a költségeket azáltal, hogy a vásárlókat közvetlenül összekapcsolja a beszállítókkal. A vásárlók és a vállalkozások optimalizálhatják és csökkenthetik költségeiket a hatékony készletgazdálkodási rendszer és a pontos értékesítési előrejelző eszközök segítségével.

Tények a Temuról

  • A Temu egy USA-ban alapított e-kereskedelmi platform, amely Sanghajhoz kötődik. Íme egy gyors összefoglaló.
  • A Temut 2022-ben alapították az USA-ban, és a Nasdaqon jegyzett, sanghaji székhelyű PDD Holdings Inc. leányvállalata.
  • A Temu az AliExpresshez, a Walmarthoz és a Wishhez hasonló online piactérként működik, és a megfizethető árucikkre  összpontosít.
  • A vállalat közvetítőként lép fel az eladók (elsősorban kínai) és a vevők között anélkül, hogy saját készletet tartana fenn.
  • A Temu támogatja a közösségi vásárlást és arra ösztönzi a potenciális vásárlókat, hogy hívjanak meg további vásárlókat, hogy igénybe vehessék a kedvezményeket (közösségi ajánlóprogramok).
  • Az alkalmazás a vásárlók bevonása érdekében gamifikációt alkalmaz, és a vámok megkerülésével ingyenes szállítást kínál.

Temu üzleti modellje

A Temu összekapcsolja az ügyfeleket a legjobb gyártóktól és márkáktól származó, megfizethető árucikkekkel. 

A Temu platformján található termékek gyakran megközelítik a nagykereskedelmi árakat, és ezek az árak nagyban hozzájárulnak a platform vonzerejéhez. De ahogy egyre több felhasználó keresi fel a Temut, sokan elgondolkodnak: Miért olyan olcsó a Temu? Hogyan tud minőségi termékeket kínálni ilyen alacsony áron?

A Temu a következő generációs gyártási modellje miatt ilyen olcsó. A modell lényege, hogy a Temu megosztja a fogyasztókkal kapcsolatos meglátásait a gyártókkal, hogy azok a fogyasztók által kívánt termékeket tervezhessék és gyárthassák anélkül, hogy a felesleges készletekkel járó kiadásokkal kellene számolniuk.

A Temu segít a gyártóknak olyan termékeket tervezni, amelyek megfelelnek a keresletnek, miközben csökkenti a készlet- és marketingkiadásokat. Cserébe a Temu arra kéri partnereit, hogy ezeket a költségmegtakarításokat alacsonyabb árak formájában adják tovább a fogyasztóknak.

Hogyan működik a következő generációs gyártás

A következő generációs gyártási modell magában foglalja a fogyasztói preferenciákra vonatkozó valós idejű statisztikák integrálását a racionalizált gyártási és szállítási gyakorlatokkal.

A Temu célja, hogy segítsen partnermárkáinak és eladóinak olyan termékeket tervezni, amelyeket a fogyasztók szeretnének, ami több eladást és kevesebb hulladékot eredményez. Míg más e-kereskedelmi platformok a terméktervezés után racionalizálták az ellátási láncokat, a következő generációs modell mögött álló innováció az, hogy már a tervezési folyamat legkorábbi szakaszában közvetlenül együttműködik a gyártókkal. A Temu egyszerre nyújt robusztus szállítási infrastruktúrát és tájékozott útmutatást arra vonatkozóan, hogy a gyártóknak mely és hány termékre kell összpontosítaniuk.

Más szóval, a „next-gen” gyártás a valós idejű kereslet-előrejelzésre támaszkodik. A Temu fejlett adatelemzési képességei képesek megjósolni, hogy a vásárlási trendek hogyan alakulnak. A cél a felesleges körök kiküszöbölése a termék kifejlesztése és a piacra kerülés időpontja között. A fejlett kereslet-előrejelzés segít a gyártóknak megtudni, hogy mely általuk gyártott termékek lesznek azok, amelyeket a fogyasztók a platformon meg akarnak vásárolni.

Ez a megközelítés a gyártó mellett a fogyasztónak is előnyös. Míg az gyártó megspórolja a gyártási költségeit, a fogyasztók a preferenciáik alapján kapnak új termékeket. A Temu standard cikkeket kínál olyan kategóriákban, mint az elektronika, a tisztítószerek és a divat, de arról is ismert, hogy hiánypótló árucikkeket is kínál. A platformon a közelmúltban a legkelendőbb áruk listáján szerepelt egy 5 dollár alatti fürdőszőnyeg és egy 5 dollár alatti tűzijátékos kerti lámpa is.

A fogyasztók megfizethető áron, rugalmasan vásárolhatnak azt, amire szükségük van, miközben a különböző igényeiknek megfelelő termékek legszélesebb választékához férhetnek hozzá.

Ugyanakkor a fogyasztók megtalálhatják a gyártók által kifejlesztett egyedi termékeket, amelyeket a Temu újgenerációs gyártási üzleti modellje tesz lehetővé. Ezeket a trendi termékeket a fogyasztói preferenciákról való valós idejű betekintés előnyeivel fejlesztik ki, ami azt eredményezi, hogy jobban megfelelnek annak, amit a fogyasztók akarnak.

A gyártás jövője: Személyre szabás és fenntarthatóság

Míg az ezoterikus vagy hiánypótló érdeklődési köröket a mainstream kiskereskedők vagy a hagyományos e-kereskedelmi platformok nem feltétlenül szolgálják ki olyan jól, a Temu megpróbálja a hiánypótló igényekkel és szükségletekkel rendelkező vásárlókat olyan gyártókkal összehozni, akik el tudják készíteni a kívánt terméket. 

A vállalat neve a mottójából ered: „Team Up, Price Down”. Ez a mondat összefoglalja a Temu azon törekvését, hogy a következő generációs gyártás segítségével kölcsönösen előnyös e-kereskedelmi ökoszisztémát hozzon létre a fogyasztók, a márkák és az eladók számára. A fogyasztók a legjobb áron kínált, személyre szabott termékekből, az eladók pedig a csökkentett gyártási költségekből és a népszerű árucikkeknek köszönhető magasabb eladásokból profitálnak.

Ami döntő fontosságú, hogy ebben a kölcsönösen előnyös rendszerben nem kell feláldozni a minőséget annak érdekében, hogy a fogyasztóknak alacsonyabb árakat kínáljanak, mivel a Temu meglátásai és az eladók szakértelme együttesen racionalizálják a minőségi áruk előállítását.

Az előnyök pedig nem csupán a minőségi termékekről és a gazdaságos árakról szólnak. A következő generációs gyártási modell alacsonyabb árainak egyik fő mozgatórugója a felesleges készletek és gyártási folyamatok csökkentése. Ez a csökkentés azonban nem csak az árakat csökkenti. Csökkenti a hulladékot is, így a következő generációs gyártási folyamat fenntarthatóbbá válik, mint a hagyományos módszerek. A Temu részletes információkkal látja el a gyártókat arról, hogy a fogyasztók valójában mit akarnak, így a gyártók nem termelnek szemetet a felesleges termékek és selejt előállításával.

A vásárlók eleinte talán elgondolkodnak azon, hogy miért ilyen olcsó a Temu, de a platform következő generációs gyártási modelljét közelebbről megvizsgálva kiderül, hogy a válasz a innovatív terméktervezésnek és a hatékony ellátási láncoknak köszönhető, nem pedig az alacsony minőségű termékeknek. A gyártás ezen új megközelítése magában hordozza a lehetőséget, hogy a Temu a hatékony és inkluzív kiskereskedelmi iparág újítójává váljon, amely megfizethető termékeket kínál, amelyek valóban tükrözik a fogyasztók sokféle igényét és preferenciáját.

A Temu üzleti modellje három kulcsfontosságú elemre épül: alacsony költségű beszerzés, erős ellátási lánchálózat és hatalmas marketingköltségvetés.

Alacsony költségű beszerzés:
A Temu közvetlenül olyan gyártóktól szerzi be termékeit, akik alacsony áron tudnak minőségi termékeket biztosítani. A Temu nem tart fenn saját készletet vagy raktárakat, hanem a beszállítókra hagyatkozik a termékek tárolásának és csomagolásának lebonyolításában.

Erős ellátási lánchálózat: A Temu az évek során több mint 11 millió beszállítóból és teljesítési partnerből álló hálózatot épített ki, köszönhetően anyavállalatának, a PDD Holdingsnak, amely kiterjedt tapasztalattal és szakértelemmel rendelkezik az e-kereskedelmi logisztika terén Kínában. A Temu mesterséges intelligenciát és nagyméretű adatokat is használ a készletgazdálkodás, a rendelésfeldolgozás és a szállítás nyomon követésének optimalizálására.

Hatalmas marketingköltségvetés: A Temu hatalmas marketingköltségvetéssel rendelkezik, amelyet különböző csatornákon és platformokon költ a vásárlók megszerzésére és megtartására. A Temu nagy összegeket fektet be a közösségi médiaplatformokon, például a TikTok-on és a YouTube-on történő reklámozásba, ahol olyan virális tartalmakat hoz létre, amelyek rezonálnak a célközönségével. 

Mi különbözteti meg a Temu-t más e-kereskedelmi platformoktól

Olyan termékeket kínál, amelyek akár 90%-kal olcsóbbak, mint más platformokon, így bárki számára megfizethető.

Játékos vásárlási élményt kínál, amely szórakoztatóvá és addiktívvá teszi a vásárlók számára a vásárlást. A vásárlók játszhatnak, nyereményeket nyerhetnek, kedvezményeket kaphatnak, vagy meghívhatják barátaikat, hogy csatlakozzanak hozzájuk.

Olyan fogalmakat vezet be, mint a csoportos vásárlás és a valós idejű vásárlás, amelyek Kínában népszerűek, de Nyugaton újak. A vásárlók a barátaikkal vagy akár idegenekkel együtt vásárolhatnak termékeket, hogy alacsonyabb árakat vagy gyorsabb szállítást kapjanak.

Globális terjeszkedési stratégiával rendelkezik, amely alkalmazkodik az egyes piacok helyi igényeihez és preferenciáihoz. A vásárlók különböző országokban vagy régiókban megtalálhatják az ízlésüknek és elvárásaiknak megfelelő termékeket.

Következtetés

A Temu az e-kereskedelmi iparág feltörekvő csillaga, köszönhetően egyedülálló újgenerációs üzleti modelljének és marketingstratégiájának. A Temu a fogyasztói ismereteket kihasználva segíti a beszállítókat és a gyártókat a terméktervezés, a gyártás, az értékesítés és marketing, valamint a logisztika optimalizálásában. A Temu emellett kihasználja a közösségi médiaplatformokat és az influencereket, hogy virális tartalmakat hozzon létre és forgalmat generáljon. A Temu továbbá piackutatással, a termékkínálat lokalizálásával és helyi partnerségek kiépítésével alkalmazkodik az egyes piacok helyi igényeihez és preferenciáihoz. Ezáltal a Temu figyelemre méltó növekedést és sikert tudott elérni az e-kereskedelmi piacon. 

Temu e-kereskedelmi stratégiája

Aki a közösségi médiát böngészi, valószínűleg látott már a Temu által készített keresési előzményeken alapuló, hirdetések sorozatot. A márka több beszállítóval és gyártóval dolgozik együtt, hogy magas árengedményeket és gyors kiszállítású, kedvezményes termékeket szállítson közvetlenül a fogyasztóknak.
De hogyan épült fel a Temu marketingstratégiája, és miért lett igazi e-kereskedelmi szenzáció?

Tartalomjegyzék

> A Temu történelmi áttekintése
> A Temu marketingstratégiájának alapvető elemei
> A Temu növekedési stratégiájának elemzése
> A Temu marketingstratégiájának és egyedi értékesítési pontjainak azonosítása
> A legjelentősebb kihívások, amelyekkel Temu szembesült.
> A Temu által alkalmazott érdekes technológiák
> A Temu figyelemre méltó statisztikái
> A Temu esettanulmányának felhasználása a növekedés hajtóerejeként


A Temu történelmi áttekintése

A Temu olyan piactérként indult, amely összekapcsolja a vásárlókat az eladókkal, és kedvezményesen kínálja az általuk keresett termékeket. A kínai kiskereskedő Pinduoduo tulajdonában lévő PDD Holdings volt az anyavállalat, amely piacra dobta a Temut.

A kezdeti idők
Az Egyesült Államokba és más piacokra való belépés érdekében a PDD Holdings 2022-ben indította el a Temu-t. A kiskereskedő gyártókkal működik együtt, hogy nagykereskedelmi áron értékesítsen termékeket. Sok kínai gyártó azon gondolkodott, hogyan teremtsen kapcsolatot a tengerentúli fogyasztókkal, és a Temu lehetőséget adott nekik.

Ez a Temu esettanulmány rávilágít arra, hogyan támaszkodott a vállalat erőteljes hirdetési stratégiára, hogy felvegye a versenyt a világ legnagyobb e-kereskedelmi platformjaival. Olyan technikákat is alkalmazott a növekedéshez, mint az affiliate marketing és a gamifikáció.

Terjeszkedés és fejlesztés
A Temu alig egy év alatt a piac egyik legtöbbet letöltött alkalmazásává vált, amit részben a termékek és szolgáltatások egyedi választéka és a globális marketingkampány is elősegített. A Temu omnichannel stratégiát alkalmaz digitális és televíziós hirdetésekkel, hogy az Egyesült Államok távoli területein is megtalálja a vásárlókat. Emellett szórakoztatóvá teszi az ajánlatok megszerzését, az alkalmazáson belül egy kedvezményeket és egyéb nyereményeket tartalmazó szerencsekerékkel, amely lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy szerencséjüket próbára tegyék, és kedvezményes ajánlatokat kapjanak a már egyébként is olcsó termékekre.

A Temu robbanásszerű növekedése miatt a népszerű kiskereskedők, köztük az Amazon is felfigyelt rá. Egyesek megjegyezték, hogy az Amazon évek óta nem frissítette weboldalát, és taglétszámai stagnálnak. A Temu ezzel szemben úgy teremt kapcsolatot a fiatal vásárlókkal, hogy népszerű termékeket kínálva nekik, szórakoztatóvá teszi a vásárlás élményét.

A Temu marketingstratégiájának alapvető elemei

Egy vállalat nem nő olyan gyorsan, mint a Temu, okos marketingstratégia nélkül. Vegyük figyelembe ezeket a statisztikákat, amelyek a Temut érdekes esettanulmánnyá teszik:

A Temu bevétele a 2022. szeptemberi 3 millió dollárról 2023 májusára 635 millió dollárra nőtt (Statista).
A Temu ügyfélszáma a 2022 októberi 5,8 millió felhasználóról 2023 áprilisára több mint 100 millióra nőtt (Bloomberg).

A Temu üzleti stratégiája tökéletes esettanulmányt kínál arra, hogyan lehet egy e-kereskedelmi vállalkozást sikeresen üzemeltetni. A Temu marketingstratégiájának ezek az elemei más kiskereskedőket is inspirálhatnak az e-kereskedelmi térben.

Célpiac

A Temu vásárlói bázisát fiatal, ártudatos vásárlók alkotják. 2023-ban a Temu weboldalának látogatói között a 25 és 34 év közöttiek tették ki a legtöbbet, akiket szorosan követnek a 35 és 44 év közöttiek. A közönség egyenlő arányban oszlik meg férfiak és nők között, a férfiak az oldal forgalmának 51,54%-át teszik ki. A Temu olyan célközönséget szólít meg, akik szeretik a videojátékokat, a híreket és az online vásárlást.

A Temu marketingstratégiája célzott hirdetéseket tartalmaz, ezen kívül a vállalat együttműködik influencerekkel, akik videókat készítenek a bevásárlásokról, és ezeket közzéteszik a közösségi médiában. A márka emellett promózott közösségi média posztokat is futtat a TikTok-on, az Instagramon és más népszerű platformokon. A TikTok-on található hashtagje több mint 300 millió megtekintéssel rendelkezik, így a potenciális vásárlókkal való kapcsolatteremtés népszerű helyszíne.

Termékstratégia
A Temu termékstratégiája egyszerű – kínai gyártóktól és nagykereskedőktől származó, megfizethető termékeket kínál közvetlenül a fogyasztóknak nagykereskedelmi áron. A Temu termékei nem korlátozódnak egy adott kategóriára. A vállalat például nem specializálódott ruházati cikkekre, könyvekre vagy háztartási cikkekre.

Az Amazonhoz, a Walmarthoz és más versenytársakhoz hasonlóan a Temu vásárlói a ruházattól kezdve a konyhai kisgépekig bármit megvásárolhatnak. A vállalat más online kiskereskedőkhöz és a fizikai térben működő áruházakhoz hasonló kategóriákat kínál, ezzel olyan vásárlókat szólítva meg, akik egy helyen szeretnének mindent beszerezni, amire szükségük van.

Árképzési stratégia
A Temu marketingstratégiájának nagy része az alacsony árak körül forog. A vállalat szlogenje, a „Vásárolj úgy, mint egy milliárdos” arra utal, hogy a vásárlók tovább nyújtják a takarójukat, mert magas árengedményeket kapnak.

A vállalat csoportos vásárlási kedvezményt is alkalmaz, amely az ázsiai országokban népszerű. Ez a modell egy olyan folyamat, amelyben egy terméket egy meghatározott áron kínálnak, feltételezve, hogy elég ember fogja megvenni.

Logisztikai stratégia
A Temu számos fuvarozóval dolgozik együtt, köztük az amerikai postával, a UPS-szel és a FedEx-szel. Egyes tételeket közvetlenül a gyártótól szállítanak a vásárlóknak. Ezekben az esetekben a szállítás akár 25 napot is igénybe vehet.

Más tételek azonban a Temu elosztóközpontjában állnak rendelkezésre, így az ügyfelek három-öt napon belül megkaphatják azokat. A vállalat raktára Kaliforniában található, ahol az amerikai vásárlók számára gyakran vásárolt tételek találhatók. 

Promóciós stratégia
A Temu marketingstratégiája nagymértékben támaszkodik a promóciós közösségi média posztokra és egyéb digitális hirdetésekre. A vállalat erőteljes jelenlétet tart fenn a TikTok-on és a YouTube-on, amelyek népszerűek a célközönség körében. Mivel a vállalat széles termékválasztékot kínál, a vásárlókat érdeklődési körük és keresési előzményeik alapján tudja megcélozni. Ha például valaki fekete koktélruhára keres az interneten, a Temu gyakran felbukkan az Instagram feedjében, és egy fekete koktélruhát mutat be.

A Temu növekedési stratégiájának elemzése

A Temunak hatalmasat sikerült sikeresen növekednie az elmúlt év során.
Íme néhány stratégia:

Sajátmárkás stratégia
Forrás: abc.net.au
A Temu már most is meghódítja a vásárlókat white-label stratégiájával, amelynek révén a vásárlók más márkák termékeihez hasonló termékeket vásárolhatnak anélkül, hogy a névért fizetnének. A Temu stratégiájának részeként márkajelzés nélküli vagy bizonyos esetekben saját márkajelzésű termékeket értékesít. Számos kiskereskedő már alkalmazza ezt a stratégiát, köztük a Walmart, Aldi, Lidl, Rossmann, AboutYou stb… 

Közösségi kereskedelem és digitális marketing
A Temu marketingstratégiája nagymértékben támaszkodik a közösségi csatornákra és a digitális marketingre, ezekre az eszközökre támaszkodva mutatja be a termékkínálatot és vonzza a vásárlókat. A vásárlók rengeteg hirdetéssel való elárasztása azonban reklámfáradtsághoz vezethet, így egy idő után várható, hogy marketing tevékenységét visszafogja és a már alkalmazott egyéb innovatív technikákra, például a játékosításra fókuszál. 

Ügyfélközpontú kezdeményezések
Az ügyfélközpontúság olyan stratégia, amelyben egy márka az ügyfelek igényei és szükségletei alapján hozza meg üzleti döntéseit. A Temu jelenleg ezt a megközelítést alkalmazza, hogy folyamatosan testre szabja az alkalmazását. A vállalat hatékonyan használja ki az ügyfelek értékeléseit és a felmérések adatait, hogy javítsa az alkalmazását vagy bővítse a termékkínálatát. Azok a vállalatok, amelyek a stratégiai tervezés során ügyfélközpontú megközelítést követnek, 4-8%-kal gyorsabban növekednek, mint azok, amelyek nem ezt teszik.

A Temu marketingstratégiájának és egyedi értékesítési pontjainak azonosítása

A Temu globális marketingstratégiájának középpontjában azok a szempontok állnak, amelyek a legnagyobb értéket kínálják a vásárlóknak világszerte. 

Szállítási politika
Forrás: marketplacepulse.com

A Temu a legtöbb megrendelésre ingyenes szállítást kínál, és ingyenes expressz szállítást minden 129 dollár feletti megrendelésre. Ez eltér sok online piactértől, amelyeknél a szállítási díjakat az eladók határozzák meg. Az Amazon ingyenes szállítást kínál, de csak a Prime tagoknak. Temu esettanulmányunk bemutatja, hogy ha ezt a kedvezményt úgy adjuk meg az embereknek, hogy nem kényszerítjük őket tagság megvásárlására, az fellendítheti a márkát.

Termékválaszték
Azáltal, hogy széles áruválasztékot kínál, a Temu mindenféle vásárlót megszólít. A vállalat személyre szabott célzással kiszűri az irreleváns árukat a vásárló böngészési és vásárlási előzményei alapján. Emellett lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy elmentsenek bizonyos tételeket, vagy átnézzék a trendi tételeket, hogy megtalálják a következő terméket, amit meg akarnak vásárolni.

A Temu alkalmazás
A Temu gyorsan a 2023-as év egyik legnépszerűbb alkalmazásává vált. Az alkalmazásba bejelentkező ügyfelek megpörgethetik a szerencsekereket, hogy kedvezményes kuponokat kapjanak, és esélyt kapjanak egy nagy nyereményre. Mindenki nyer, vagyis a felhasználók mindig kedvezményt kapnak a vásárlásaikból. Más vásárlási alkalmazásokkal ellentétben a Temu játékszerű funkciókat kínál, többek között kvízzel ellátott bannerhirdetéseket, amelyek új árucikkekhez irányítják a felhasználókat. A Temu alkalmazás szórakoztató és felhasználóbarát.

Saját gyártók és változatos áruk
Mivel a Temu egy piactér, sokféle terméket kínál. A vásárlók exkluzív gyártók között kereshetnek, mindössze annyit kell tenniük, hogy szűrőkkel keresnek egy gyártót, vagy a legmagasabb értékelésekkel rendelkező árukat rendezik. Az alkalmazás jelenleg több mint 100 termékkategóriát kínál, amelyeket egy globális eladói hálózat szállít.

A legjelentősebb kihívások, amelyekkel Temu találkozott

2023-tól úgy tűnik, hogy a Temu marketingstratégiája kifizetődő. Eladásai és felhasználói bázisa egyetlen év működés után is folyamatosan növekszik. A Temu esettanulmánya egyedülálló abban a tekintetben, hogy a vállalat új, és a 21. századi marketingstratégiák kiaknázásával gyorsan növekedett. A vállalatnak azonban kihívásokkal kell szembenéznie.

Logisztikai kihívások
Mivel a Temu legtöbb beszállítója Kínában található, a vállalat nem tud olyan gyorsan szállítást kínálni, mint az Egyesült Államokban vagy az EU-ban teljesítési központtal rendelkező vállalatok.

Hogyan küzdött meg a Temu a kihívással: A Temu nyitott egy elosztó raktárt Kaliforniában. Mivel ez a raktár tele van az amerikai vásárlók kedvenc termékeivel, a legtöbb megrendelést könnyebb teljesíteni.

Technológiai kihívások
A Temu anyavállalatának egy másik alkalmazását rosszindulatú szoftverek miatt kivonták a Google alkalmazásboltjából. A Temu ügyfeleinek aggályai lehetnek az adataik védelmével és a vállalat azon képességével kapcsolatban, hogy megvédje az adataikat.

Hogyan kezelte a Temu a kihívást: A Temu nem kér annyi adatot, mint testvéralkalmazása, nem kér annyi engedélyt a felhasználó telefonjától, és nem tárol ugyanannyi adatot. A vállalat azonban még nem oldotta meg teljesen ezt a problémát.

Pénzügyi kihívások
A Temu számára nagy akadályt jelent a forgalmazás. A vállalat több millió dollárt veszít a szállítási és egyéb költségeken, miközben igyekszik felvenni a versenyt a jól ismert e-kereskedelmi márkákkal.

Hogyan küzdött meg a Temu a kihívással: Az PDD-nek elég sok tapasztalata van a nyereség visszaforgatásával a piaci részesedés növelése érdekében. Azt azonban még nem tudni, hogy ez a megközelítés hosszú távon fenntartható lesz-e.

A Temu által alkalmazott érdekes technológia

A BuiltWith eszköz segítségével átfésültük a Temu weboldalát, és kiemeltük a leglátványosabb technológiákat, amelyeket kiszúrtunk:

CrUX adathalmaz: Ez az eszköz lehetővé teszi egy vállalkozás számára, hogy lássa, hogyan interaktálnak a felhasználók az oldalon. Ezen adatok segítségével a Temu testre tudja szabni a felhasználói élményt.

Cloudflare: A Cloudflare segít optimalizálni a weboldalakat a gyorsabb betöltés és a jobb teljesítmény érdekében. A Temu ezzel biztosíthatja, hogy az oldal több millió felhasználó esetén is működjön.

Figyelemre méltó Temu statisztikák

A Temu 2023 májusában 635 millió dollár bruttó árbevételt generált (Statista).
A Temu a negyedik legnépszerűbb e-kereskedelmi piactérré vált (MobiLoud).
130 millióan töltötték le a Temut 2026 júliusában (MobiLoud).
Temu 2023-ban becslések szerint 1,4 milliárd dollárt költött reklámra (Wired).
A Temu 2023 októberében a 85. helyen állt a globális webhelylátogatások rangsorában (Similarweb).
Az átlagos felhasználó 2023 októberében 6,68 oldalt látogatott meg az oldalon (Similarweb).

Használd fel a Temu esettanulmányát a saját növekedésedre

Az e-kereskedelemben a vásárlói elkötelezettség elengedhetetlen, és a Temu vásárlói bázisának nagy részét a technológia iránt fogékony fiatalok teszik ki, akiket a vállalat megtanulta, hogyan lehet hatékonyan bevonni.

Az e-kereskedők átvehetnek néhány trükköt a vállalat sikeréből, ha megragadják a célvásárlóikat, és olyan „mindencsatornás” elköteleződési stratégiát hoznak létre, amely kiemeli az egyes vásárlók számára nyújtott értéküket. A Temu tudta, hogy értéket tud nyújtani a vásárlók által kívánt alacsony árakon, és intenzív közösségi média hirdetéseket használt ennek az üzenetnek a közvetítésére.