Linkio.hu

Modern kereskedelem

Kiegészítő termékek

Modern kereskedelmi megoldások:
Magas árrés tartalmú kiegészítő termékek értékesítési stratégiája

Olvasási idő: 12 perc

A Linkio.hu egy olyan platform, amely lehetővé teszi a webáruházak számára, hogy nem csak a fő termékeket, hanem azokhoz kapcsolódó kiegészítő termékeket is hatékonyan értékesítsenek. Ez a stratégia jelentős előnyöket kínál a kereskedők számára, hiszen lehetővé teszi a termékkínálat bővítését és a kosárérték maximalizálását

Kiegészítő termékek fontossága

A kiegészítő termékek eladása növelheti a tranzakciók értékét és javíthatja a vásárlói elégedettséget. Például, ha egy vásárló egy mobiltelefont vásárol, a Linkio.hu segítségével könnyedén feltölthetőek hozzá illő tokok, töltők és egyéb tartozékok, amelyeket a konkurenciához képest magasabb áron is lehet értékesíteni, hiszen a dupla szállítási költségek elkerülése érdekében a vásárló még így is meg fogja vásárolni. 

Milyen előnyökkel jár a kiegészítő termékek értékestése? 

Megnövelt árrés: A kiegészítő termékeket gyakran magasabb áron lehet értékesíteni, mivel azok közvetlenül kapcsolódnak a fő termékhez, valamint mert a vásárlóknak kényelmet és költségcsökkentést okoz ha egy helyről tudja megvásárolni azokat. 

Kényelem a vásárlóknak: A vásárlók értékelik, ha egy helyről megkaphatnak mindent, ami a fő termékhez szükséges, ezáltal időt és szállítási költséget takaríthatnak meg.

Jobb vásárlói élmény: A kiegészítő termékek kínálata javíthatja a vásárlói élményt, hiszen a vásárlók így könnyebben megtalálják az őket érdeklő termékeket.

Az egyik legjobb példa a magyar piacon a volt Extreme Digital:

Az Extreme Digital egy jól ismert magyar online kereskedelmi platform volt, amely hatékonyan alkalmazta a kiegészítő termékek értékesítési stratégiáját. A webáruház kínálatában számos elektronikai termék és háztartási eszköz volt megtalálható, és a cég kiemelt figyelmet fordított a kiegészítő termékek palettájának bővítésére is.


Hogyan alkalmazták a kiegészítő termékek stratégiáját?

Termékoldalak Kialakítása: Az Extreme Digital termékoldalain gyakran voltak megtalálhatók ajánlások a fő termékhez kapcsolódó kiegészítő termékekre. Például egy laptop vásárlása esetén ajánlottak hozzá passzoló laptop táskákat, egeret vagy külső merevlemezt.

Keresztértékesítés: A vásárlási folyamat során a webáruház intelligens módonon ajánlott kiegészítő termékeket, amelyek növelték a vásárlások értékét. Ha valaki például egy okostelefont vásárolt, a rendszer felajánlhatott hozzáillő tokokat vagy képernyővédőket.

Különleges Csomagajánlatok: Az Extreme Digital gyakran kínált különleges csomagokat, ahol a fő termék mellé kiegészítőket is beleértve vonzó csomagárakon voltak elérhetőek. Ez különösen hatékony módszer a fogyasztók számára, hiszen így egy csomagban megkapnak mindent, amire szükségük lehet.

Marketing és Promóció: Az Extreme Digital marketing tevékenységeiben is hangsúlyozta a kiegészítő termékek fontosságát. E-mail marketingjükben és közösségi média posztjaikban gyakran hívták fel a figyelmet a különböző termékekkel összekapcsolható kiegészítőkre.

Miért hatékony ez a stratégia?

Megnövekedett vásárlói elégedettség: A vásárlók értékelik, hogy egy helyen megtalálhatják a kívánt terméket és annak minden kiegészítőjét.
Növekvő árrés: A kiegészítő termékek gyakran magasabb árréssel rendelkeznek, ami növeli az üzleti nyereséget.
Versenyelőny: Az ilyen típusú keresztértékesítési stratégiák segítenek abban, hogy a webáruház kitűnjön a versenytársak közül, különösen az általános e-kereskedelmi platformokkal szemben.

Az Extreme Digital példája mutatja, hogy a magyar piacon milyen hatékonyan lehet alkalmazni a kiegészítő termékek értékesítési stratégiáját. Ez a megközelítés nemcsak hogy növeli a tranzakciók értékét, hanem javítja a vásárlói élményt is, erősítve ezzel a webáruház piaci pozícióját.

Hogyan tudsz kiegészítő termékeket értékesíteni a webáruházadban a Linkio.hu segítségével? 

A Linkio.hu rendszerében a kereskedők kiválaszthatják azokat a kiegészítő termékeket, amelyeket értékesíteni szeretnének. A rendszer lehetővé teszi, hogy ezeket a termékeket egyszerűen beilleszthessék a webáruházukba, és a rendszer gondoskodik az összehangolásról, hogy ne legyenek duplikációk a termékek között.

Nagyon röviden összefoglalva a következő lépéseket kell megtenned, hogy feltölthetsd az új kiegésztő termékeidet a webáruházadba. Részletesebb információkért látogass el erre az oldalra: https://wiki.link-io.app/

1. Lépés: Webáruházad Bekapcsolása

Először is, be kell kapcsolnod a webáruházadat a Linkio rendszeréhez. Ez azt jelenti, hogy meg kell adnod néhány alapinformációt, mint például a webáruházad nevét és webcímét illetve API kulcsát.

2. Lépés: Nagykereskedők Kiválasztása

Ezután kiválaszthatod azokat a nagykereskedőket, akiktől a termékeket szeretnéd beszerezni. A Linkio rendszerében egy kereső segít megtalálni a neked megfelelő nagykereskedőket.

3. Lépés: Beállítások és Szinkronizáció

Miután kiválasztottad a nagykereskedőket és a termékeket, a Linkio segít beállítani a készletkezelést és az árazást. A rendszer figyelembe veszi a különböző beszerzési árakat és biztosítja, hogy ne kerüljenek fel dupla termékek a webáruházadba.

4. Lépés: Termékek Összehangolása

A Linkio rendszer összehasonlítja a nagykereskedők termékeit a saját termékeiddel, hogy elkerüljük a duplikációkat és a felülírásokat. Ez azt jelenti, hogy ha ugyanaz a termék több forrásból is elérhető, a rendszer automatikusan kiválasztja a legkedvezőbb beszerzési árút és azt szinkronizálja a webáruházadba de nem tölti be azt többször. 

5. Lépés: Új Termékek Betöltése

Végül, miután minden összehangolásra került, a Linkio rendszer automatikusan feltölti az új termékeket a webáruházadba. Így biztos lehetsz benne, hogy a webáruházad mindig friss és versenyképes kínálattal rendelkezik.

Készen is vagyunk! Jöhet a következő? 

A Linkio.hu segítségével egyszerűvé válik egy új az kiegészítő termékek feltöltése. A rendszer segít a nagykereskedők és termékek kiválasztásában, valamint az összehangolásban és szinkronizációban, így a webáruházad mindig naprakész és versenyképes maradhasson. Utána már csak az van hátra, hogy bekötsd a következő nagykereskedődet, hogy még tovább tudd bővíteni a kiegészítő termékek számát. 

Megtetszett a Linkio? Kérj ingyenes konzultációt!

Teljeskörű segítséget nyújtunk a szoftver megismerésén keresztül, a nagykereskedőkkel való szerződéskötésen keresztül a webáruházba való termékbetöltésig.